שאלות ותשובות

אנחנו יודעים שיש לך שאלות.
לכן קיבצנו את השאלות הנפוצות ביותר מביניהן והשבנו בצורה מפורטת.

בדקו עכשיו זכאותכם בחינם

הידעת?

כמיליון ישראלים מחזיקים בדרכון זר בנוסף
לדרכון הישראלי שברשותם

star-icon2

קריטריונים לזכאות

מבחינת התהליך אין כל מניעה. הלקוח צריך לברר במקום עבודתו שאין לו איסור להוציא דרכון נוסף.

החוק הפורטוגלי אומר כי לאדם שקיימת עבירה פלילית שעונשה בפורטוגל הוא מעל שלוש שנות מאסר לא תוכל להינתן אזרחות. הפתרון הוא הזמנת תעודת יושר ואיסוף התעודה משגרירות פורטוגל. עורכי הדין של החברה בוחנים את הרישומים הפליליים ומעדכנים את הלקוח בטיפול בתיק.

הזכאות לדרכון היא גם במקרים שבהם רק אחד ההורים יהודי ונמצא זכאי.

אם המבקש אומץ כחוק בהיותו עד גיל 18, ניתן להגיש את בקשתו לאזרחות פורטוגלית על סמך הוריו המאמצים.

הילדים לא יוכלו לקבל אוטומטית אזרחות, יהיה על ההורים להגיש בקשה עבור כל אחד מהילדים בנפרד. במקרים אלה המלצת החברה היא פתיחת התיק עבור כל בני המשפחה.

ילדים שנולדים לאחר קבלת האזרחות עבור הוריהם יקבלו תעודת לידה (ודרכון) באופן אוטומטי בתשלום אגרה סמלית בלבד.

יהיה עליו להנפיק דרכון או לחדש תוקף ולאחר מכן יוכל להתחיל תהליך.

זכאות אינה עוברת בין בני זוג, אך אפשרי שבן הזוג שאינו זכאי יקבל אישור שהייה ועבודה באירופה וכן יוכל להגיש בקשה לאזרחות לאחר כמה שנות מגורים באירופה.

שאלות כלליות

בהליך הפורטוגלי אין צורך בידיעת השפה כלל.

אין צורך בהגעה פיזית לפורטוגל.

אוסטריה, איטליה, אירלנד, אסטוניה, בולגריה, בלגיה, בריטניה, גרמניה, דנמרק, הולנד, הונגריה, יוון, לוקסמבורג, לטביה, ליטא, מלטה, סלובניה, סלובקיה, ספרד, פולין, פורטוגל, פינלנד, צ’כיה, צרפת, קפריסין, קרואטיה, רומניה, שבדיה.

זמן זה הנו זמן הטיפול המשוער והמקובל. מאחר שהטיפול תלוי בגורמים ממשלתיים בפורטוגל, לא ניתן לנקוב בזמן מדויק ובהבטחה לקצרו, אלא לחשב את זמן הטיפול המקסימלי של כל הרשויות יחד.

האזרחות תקפה לכל החיים. את הדרכון יש לחדש כל חמש שנים בשגרירות הפורטוגלית בתל אביב או בכל שגרירות פורטוגלית ברחבי העולם.

ספרד אינה מנפיקה עוד דרכונים ספרדיים לבגירים על פי חוק הזכאות לצאצאי גירוש ספרד. הזכות נשמרת לקטינים מתחת לגיל 18.

התהליך עבור קטינים דומה לתהליך הפורטוגלי מלבד כמה שלבים: בשלב איסוף המסמכים על ההורים יהיה להירשם למכון “סרוונטס” בתל אביב כדי להציג כרטיס חבר של בנם (זהו מכון ללימודי השפה הספרדית) וכן להגיש אישור לימודים ממוסד הלימודים בו לומד/ת בנם/ בתם – האישור צריך להיות חתום על ידי מנהל/ת המוסד. כדי שיתאפשר להגיש את התיק לממשלה, על האפוטרופוסים של הקטין יהיה לנסוע למדריד כדי להתראיין מול נוטריון ספרדי.

יתרונות וזכויות

ברוב המדינות אין הגבלה לכמות אזרחויות. צריך לבדוק באופן ספציפי מול החוק של אותה מדינה שהלקוח אזרח בה שלא קיימת הגבלה על אזרחות נוספת (במדינות כגון ארה”ב, קנדה – אין הגבלה).

בעלי דרכונים אירופים לא נצרכים להנפיק ויזת תייר לארה”ב ובאפשרותם להיכנס למדינה באופן אוטומטי באמצעות מילוי שאלון בלבד.

המיסים חלים רק על אדם שגר או עובד במדינה. כאשר יש לאדם אזרחות אך הוא לא תושב בפועל לא חלים עליו חובות המס.

קצבאות ותשלומים ניתנים למי שצבר זכויות באיחוד האירופי. אדם שגר באחת ממדינות האיחוד וצבר שם זכויות יוכל לקבל את כל הזכויות הסוציאליות. זכות זו אפשר לממש בכל מדינה באיחוד.

הדרך הקלה להנפקת הדרכון

על מנת שיקבל אישור קהילה יהיה עליו: לאסוף מסמכים, להיות בקשר עם הקהילה היהודית ואם יינתן לו אישור יהיה עליו לשלם את האגרות.

התהליך מורכב מכדי לבצע אותו באופן עצמאי ולא חוסך את העלויות, לכן העדיפות היא להתחיל את התהליך מתחילתו דרכנו ובפרט שאנו נותנים ללקוח את הביטחון שאם לא יקבל אישור קהילה, המקדמה ששילם תוחזר אליו.

קיימות כמה אפשרויות:

  • אם המדינה שבה נולד מחזיקה בשגרירות בארץ, אפשרי להנפיק תעודת לידה מהשגרירות.
  • אם למדינה שבה נולד אין שגרירות בישראל, החברה דואגת לשירות נוסף מול עורך דין מקומי המתמחה בהנפקת תעודות לידה.

אם הוא יליד מדינה לא ידידותית (לדוגמה סוריה) החברה תכין תצהיר נוטריוני שהוא תחליף לתעודת לידה.

התהליך פשוט וכולל הוצאת תעודת יושר דרך השגרירות של אותה מדינה שבה שהה. יוצאת מהכלל היא ארה”ב – יש להגיש את הבקשה לתעודת יושר (“Identity History Summary”) דרך אתר האינטרנט של ה – FBI.

על הלקוח לשלוח חשבון חשמל או ארנונה על שמו בכתובת המגורים שלו אף על פי שאינו גר בארץ. אם רווק יכול לשלוח את של הוריו.

על הלקוח להמציא לנו את המסמכים הבאים:

  • צילום תעודת זהות וספח
  • תעודת לידה (למי שלא נולד בארץ).
  • צילום דרכון.
  • צילום תעודת נישואין או גירושין או כתובה (אם הלקוח רווק ינפיק את של הוריו).
  • צילום של חשבון חשמל או ארנונה.
  • תעודת לידה (אם נולד בארץ) ותעודת יושר. יוזמנו ללקוח על ידי החברה.